Muški satovi kao poklon – vodič

Muški satovi kao poklon – vodič

Kupovanje poklona za muškarce je oduvijek bilo problem. Ali svaki muškarac dobro će reagirati na neki lijep i kvalitetan sat. Muški satovi su muškarcima kao nakit – što ih više imaju, to bolje. Ali mnoge žene koje se odluče na kupnju sata kao poklona naiđu na problem. Naime, ako nemate iskustva s kupnjom muških satova, možda se osjetite izgubljeno u silnim odabirima. Zato smo vam pripremili jednostavan vodič za kupnju muških satova kao poklona.

Evo nekoliko pitanja koja si morate postaviti:

Koliko želim potrošiti?

Jedna je stvar ako kupujete sat za muža ili oca, a druga ako ga kupujete za kolegu s posla. Očito je da će se vaš budžet razlikovati u te dvije situacije. Stoga prva stvar koju morate znati jest koliko ste spremni potrošiti. Imajte na umu da neki dobri muški satovi mogu koštati i nekoliko desetaka tisuća kuna. Ali toliko velik budžet nije prijeko potreban. Kvalitetan sat može se naći već za manje od tisuću kuna, a u slučaju popusta, već za nekoliko stotina.

Za koju priliku će mu koristiti?

Jedna od najvažnijih stvari kada se radi o muškim satovima jest prilika u kojoj će ga muškarac nositi. Ukoliko je osoba kojoj sat kupujete luda za sportom ili će sat nositi u neformalnim prilikama, pravi odabir je digitalni sat s mnogo funkcija. Ako se radi o formalnijim prigodama, kao na primjer posao, analogni sat je daleko prikladniji odabir.

Kakav mu je stil?

Kada kupujete poklon, morate staviti na stranu što se vama sviđa i imati na umu osobu za koju kupujete. Naime, muški satovi dolaze u brojim bojama i oblicima. Ako je muškarac za koji sat kupujete jednostavan, a takva mu je i garderoba, odaberite prikladan sat. S druge strane, ako je on šareno obučen i spreman za izlaske, upadljiv sat je bolji odabir.